BAU_bafarades de poesia

BAU_bafarades de poesia és el nou espai poètic del Bau House (bar de la Casa Baumann).

Ampliant la oferta poètica de la ciutat de Terrassa, BAU, en col·laboració amb l’Horinal (Obrador de Recitacions i Noves Actituds Literàries), començarà amb un cicle de recitals poètics, que tindran lloc l’últim dijous de cada mes a les 20:00 (a partir de gener i fins al juny), a càrrec d’autors d’arreu de Catalunya. Abans de cada autor sempre recitarà un poeta terrassenc.

  • Dijous 30 de gener Enric Casasses recitarà poemes del seu llibre “T’hi sé”. Obrirà el recital el poeta terrassenc Oriol Estripaboires (Oriol Gómez).
  • Dijous 27 de febrer recitaran Josep-Ramón Bach, Miquel Desclot, Rosa Renom, i l’actriu terrassenca Rosa Boladeras.

La programació sortirà cada dos mesos. Durant els mesos de gener i febrer es farà a dins del Bau House, i a partir de març, amb l’arribada del bon temps, els recitals tindran lloc al pati.

Dins d’aquest espai s’aniran programant altres esdeveniments de caire poètic, com per exemple recitals adreçats a infants, un recital especial per a la fira modernista, etc.

Glossari d’autors:

Enric Casasses i Figueres (Barcelona, 1951) és un poeta i traductor català. També destaca en d’altres gèneres com l’assaig, assaig poètic, el periodisme, el drama i la narrativa. Fins avui, té més de 25 llibres de poemes i ha obtingut diversos premis per: No hi érem (Premi de la Crítica el 1993), Calç (Premi Carles Riba 1996) o Plaça Raspall (Premi Joan Alcover el 1998), per exemple. L’any 2012 és reconegut amb el Premi Nacional de Cultura de Literatura. És soci de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

Josep-Ramon Bach i Núñez (Sabadell, 1946) és un poeta, narrador, dramaturg català. Ha publicat diversos llibres, entre els que destaquen els que fan referència al mite personal de Kosambi: L’Ocell Imperfecte (Premis de la crítica Serra d’Or i Cavall Verd), i Kosambi, el Narrador, així com Viatge per l’Àfrica i El Gos Poeta, escrits per a infants. Els de versions lliures de poesia: Viatge al cor de Li BoPloma Blanca (Poesia Oral Africana) i Versions Profanes. Els de poesia: Reliquiari i El laberint de Filomena(Premi Cadaqués a Rosa Leveroni). Els de teatre: Diàlegs Morals sobre la Felicitat(Premi Recull) i La Dama de Cors se’n va de Copes (Premi Lluís Solà). Els més recents: L’Enunciat (d’aforismes poètics) i Desig i Sofre (de poemes). I en procés d’edició Caïm i L’Estrany.

Miquel Desclot (Barcelona, 1952), és un escriptor català. Amb més de quaranta llibres escrits per a infants i joves, entre les seves publicacions cal esmentar els llibres de poesia Cançons de la lluna al barret (1978), un dels seus primers poemaris, Juvenília (1983), Com si de sempre (1994) o Fantasies, variacions i fuga (2006). Les seves traduccions o versions constitueixen veritables creacions poètiques aplegades a Per tot coixí les herbes. De la lírica japonesa (1994) i De tots els vents (2004). La seva obra poètica està recollida en nombroses antologies. Ha rebut diversos premis literaris tant de poesia com de prosa.

Hi haurà també una degustació poètica especial a cada sessió per assaborir la poesia dolçament…Cartell BAU_1_5d

Us hi esperem a tots!

La premsa n’ha dit…DDT 4-2-14 Cassases